Warsteiner brouwt het verschil.

Warsteiner is een heerlijk en eerlijk bier gebrouwen in het Duitse Warstein. Strikt volgens het Reinheitgebot wat zorgt voor een unieke biersmaak. Een traditioneel merk met traditionele waarden.

De briefing.

De traditionele waarden van Warsteiner zijn weinig bekend. Iedereen heeft wel van het merk gehoord, maar kan niet duidelijk omschrijven waarom. En dat terwijl het bier vele onderscheidende elementen heeft: handgeselecteerde hop, van nature zacht water uit eigen bronnen, het unieke 'tulpglas' en de bijzondere manier van tappen. Het werd tijd om dat internationaal te gaan communiceren.

De oplossing.

Om het onderscheidende karakter van Warsteiner internationaal onder één gedachte te kunnen communiceren, bedachten we 'Het Verschil' ('The Difference'). Daaronder zijn eenduidig alle unieke eigenschappen bekend te maken: van het verschil tussen gewone hop en handgeselecteerde hop tot het verschil tussen drinken en genieten, enz. Het thema is eenvoudig in diverse talen door te voren. Per land kunnen de voor dat land relevante eigenschappen die het verschil maken uitgelicht worden in communicatie.

Het resultaat.

Warsteiner was opeens veel meer dan 'dat bier in een gouden blik'. Door onderscheidende waarden aan het merk te koppelen kreeg Warsteiner een unieke en opvallende plek in de overvolle internationale biermarkt.

TV commercials

Print / outdoor

Social media

POS material