Content
5 min leestijd

SEO Copywriting: schrijf je weg naar de top van Google.

Astrid van Iperen
August 22, 2023
5 min leestijd

Content schrijven die hoog scoort in zoekmachines

In de digitale wereld is het niet genoeg om gewoon goede content te produceren. Je moet ervoor zorgen dat jouw content ook daadwerkelijk wordt gevonden door je doelgroep. Hier komt SEO copywriting om de hoek kijken. SEO, oftewel zoekmachineoptimalisatie,

SEO copywriting is de kunst van het schrijven van content die zowel aantrekkelijk is voor menselijke lezers als voor zoekmachines, zoals Google. Het doel is om je content te optimaliseren voor relevante zoekwoorden, zodat het gemakkelijk kan worden gevonden door mensen die op zoek zijn naar informatie in jouw vakgebied. Door SEO copywriting toe te passen, vergroot je je kansen op hogere rankings in zoekresultaten en trek je meer organisch verkeer naar je website.

New Normal gebruikt A.I. om de effectiviteit van online teksten te vergroten. We volgen deze 7 stappen:

In zeven stappen naar effectieve SEO Copywriting

1. Keyword research:

Begin met grondig zoekwoordenonderzoek om relevante zoektermen te identificeren die mensen gebruiken om informatie te vinden die verband houdt met jouw branche en expertise.

2. Creëer waardevolle content:

Schrijf content die waardevol, informatief en boeiend is voor je doelgroep. Focus op het oplossen van problemen en het beantwoorden van vragen die je doelgroep heeft.

3. Geoptimaliseerde titels en meta beschrijvingen:

Schrijf pakkende titels en meta beschrijvingen die je belangrijkste zoekwoorden bevatten. Deze elementen spelen een cruciale rol in het overtuigen van mensen om op je link te klikken.

4. Gebruik van koppen en subkoppen:

Verdeel je content in duidelijke koppen en subkoppen. Gebruik je zoekwoorden op een natuurlijke manier in deze koppen om de structuur van je content te versterken.

5. Interne en externe links:

Plaats relevante interne en externe links in je content. Dit verbetert niet alleen de leesbaarheid, maar ook de SEO-waarde van je pagina's.

6. Optimaliseer afbeeldingen:

Geef afbeeldingen beschrijvende bestandsnamen en alt-teksten die je zoekwoorden bevatten. Dit helpt zoekmachines begrijpen waar je afbeeldingen over gaan.

7. Mobiele vriendelijkheid:

Zorg ervoor dat je website en content goed worden weergegeven op mobiele apparaten. Mobiele vriendelijkheid is een belangrijke factor voor zoekmachines.

Met effectieve SEO copywriting bereik je een breder publiek en vergroot je de online zichtbaarheid van je merk. Het stelt je in staat om je expertise te delen, je merkbekendheid te vergroten en waardevol verkeer naar je website te leiden.

SEO copywriting is een essentieel hulpmiddel voor het vergroten van online zichtbaarheid en het aantrekken van waardevol verkeer.

Onze tekstschrijvers zijn gespecialiseerd in het schrijven van SEO-teksten. Wij schrijven teksten die niet alleen indruk maken op je lezers, en daarbij hoog scoren binnen zoekmachines.

Astrid van Iperen
August 22, 2023
5 min leestijd
Laatste artikelen en blogs

Tips, trends en tijdverdrijf.

Lees onze artikelen en blogs over de laatste ontwikkelingen op jouw vakgebeid.

Email

10 tips voor het bouwen van een effectieve e-maillijst.

A.I. helpt bij personalisatie, automatisering en optimalisatie van je strategie. Creativiteit zorgt ervoor dat je opvalt!
Ruud Tuithof
November 13, 2023
8 min leestijd
Content

SEO Copywriting: schrijf je weg naar de top van Google.

Met Search Engine Optimization haal je meer rendement uit een tekst. Wij helpen je met tips om de zichtbaarheid van jouw verhaal te vergroten.
Astrid van Iperen
May 2, 2024
5 min leestijd
Content

A.I. maakt jouw contentstrategie slimmer en effectiever

Hoe haal je meer rendement uit iedere euro die je online besteedt? Welke vormen van creativiteit scoren het beste? Je leest het hier.
Hans Dekker
November 13, 2023
5 min leestijd